dimarts, 22 de maig del 2018

"Els homes del silenci"


El programa SENSE FICCIÓ de TV3 d’aquesta setmana “Els homes del silenci” ha estat dedicat al retorn del President Tarradellas i la reinstauració  de la Generalitat el 1977.
Està estructurat a partir de breus entrevistes a alguns dels personatges, tant catalans com del Govern i institucions de l’Estat que van participar de primera ma en aquell episodi cabdal de la transició.

Francament, escoltant el que diuen i reflexionant sobre la seva actuació un no pot deixar de pensar en la seva lucidesa i capacitat polítiques; en la seva valentia i generositat per afrontar un problema de la magnitud que suposava el retorn del President d’una institució considerada fins llavors il·legítima i la seva reinstauració; i fer-ho a la sortida d’una dictadura i en mig del soroll de sabres.

I, és clar, alhora se’t fa evident el poc nivell i la manca de capacitat negociadora dels polítics a de l’actualitat que són incapaços d’establir els ponts de diàleg mínims per donar sortida a la crisi institucional que vivim. Ans al contrari, des de fa molt de temps, no fan sinó escalfar la situació i fer cada cop més difícil una solució negociada que solucioni el problema de les relacions entre Catalunya i Espanya.

Si no el vareu veure us recomeno que ho feu a través de TV3 a la carta o amb aquest enllaç: