dimecres, 18 d’abril del 2018

Xanc i Meli


Aquest mes continuaré amb la meva recomanació de restaurants propers a sales de teatre. En aquesta ocasió es tracta d’una sala del circuït alternatiu: La Gleva Teatre, al barri del Farró, al costat de Gràcia. Es tracta d’una sala petitona, igual que el restaurant del què us parlaré avui: el Xanc i Meli, situat ben a prop. El nom del restaurant, promet, són originals i agafen una expressió de Cadaqués que, tot i que es refereix a un plat de suquet de peix, també fa referència a què una cosa està “per sucar-hi pa”! Pel què sembla, Cadaqués era el lloc d’estiueig dels propietaris: l’Ignasi Teixidor i en Joan Tharrats.

Xanc i Meli ofereix plats per sucar-hi pa literalment: bacallà amb musselina d’alls i samfaina, mandonguilles amb sípia o amb pèsols, menuts de vedella ofegats, ous atropellats amb botifarra i ceba caramelitzada..., plats de cullera a preus molt raonables. L’oferta de vins –catalans- també és molt continguda de preu. I de postres unes trufes de xocolata negra, de pecat, a banda dels taps de Cadaqués, les torrades de Santa Teresa o una tatin casolana. Els caps de setmana hi podeu anar a fer el vermut.

A banda de les tres o quatre taules de l’entrada i uns quants tamborets alts a la barra, disposen d’una sala, passada la cuina, amb quatre o cinc taules més que permet fer reserves per petits grups. L’interiorisme d’Aureli Mora i Omar Ornaque (AMOO: http://amoo.cat/XANC-I-MELI), ha estat publicat en una revista grega de l’especialitat que tenen per consultar, a la vostra disposició. Curiositats de la vida.


Xanc i Meli, Francolí, 53
Tel. 655.073.104