dimarts, 13 de febrer del 2018

"Los archivos del Pentagono"

Si ajunteu la professionalitat i sapiència de Steven Spielberg en la direcció, i un repartiment encapçalat per Meryl Streep i Tom Hanks, l'aposta d'anar al cinema sembla força segura.
En aquest cas, efectivament, l'aposta no us decebrà, perquè la història és interessant i rellevant: el repte en què es troben la propietària i el director d'un diari quan s'han d'enfrontar al poder polític i militar dels Estats Units, en referència a la divulgació d'informes secrets que destapen mentides i posen els poderosos en un compromís.

La història està força ben narrada. L'entorn, tan el físic (com ha canviat la forma d'editar i publicar un diari en prop de 40 anys !) com el psicològic, retratant les emocions i les situacions tenses que viuen els personatges. En particular, en el cas del paper de Meryl Streep, la propietària del diari, una dona solitària en un consell de direcció masculí, que ha de fer front als seus dubtes interns i a les pressions externes, en un diari que acaba de sortir a la borsa per fer front a les dificultats financeres i al que el poder polític pot aixafar d'una manotada.

Estem, doncs, davant una bona oportunitat de veure i reflexionar sobre el món del periodisme i les seves responsabilitats davant la societat, gaudint alhora de bon cinema i d'una estona de suspens dins una història que t'atrapa i t'intriga.