dissabte, 17 de febrer del 2018

Frankenstein

El proper 11 de març la novel·la de Mary Shelley "Frankenstein" compleix 200 anys. No sé si amb la intenció de celebrar-ho, el TNC estrena aquesta setmana un muntatge a partir d'aquesta obra: una creació conjunta d'un home de cinema, Guillem Morales, i una dona de teatre, Carme Portaceli. Junts han fet una lectura teatral del clàssic que destaca per la seva senzillesa i la seva força poètica alhora. Hi ajuden molt l'escenografia (creada sobretot a base d'audiovisuals) i la música (composada per l'espectacle), que són totes dues una delícia. El text és preciós i el personatge del monstre, de la criatura, és entranyable.

El gran reclam de l'espectacle són segurament els dos actors protagonistes, Joel Joan i Àngel Llàcer, la criatura i el científic creador respectivament. Estem molt acostumats a veure'ls a la televisió, tant a l'un com a l'altre, però cal dir que fan una feina de creació remarcable de tal manera que en cap moment els veiem a ells sobre l'escenari sinó els personatges que interpreten. Els secundaris també estan magnífics, sobretot Lluís Marco. En conjunt, és una obra interessant, commovedora i, m'atreviria a dir que, en el millor sentit, per tots els públics.

Nota: muntatge Frankenstein del cartell de
 l'espectacle després de la intervenció del Miquel.


3 comentaris:

Maria Piera ha dit...

En Miquel sembla un expert per al que es refereix a l'obra!! Trobo que així és encara millor!
Un sorprenent muntatge, i una agradable sorpresa, el text, l'actuació, l'escenografia...
Molt recomanable.

Jordi ha dit...

Coincideixo que l'obra del Miquel és una excel·lent mostra d'art contemporani, o, potser, futurista. Pel que fa a l'obra, m'ha agradat força.

Colomiki ha dit...

A mi també em va agradar molt. L'adaptació la vaig trobar molt bona perquè la Carme Portacelli escull les coses que vol dir, parla de l'amor, de la responsabilitat i lligam dels que crean un esser viu, i de les consequències del no amor: odi, ràbia, violència.
Em podria extendre més peròamb això ja us feu una idea. Molt recomanable