divendres, 12 de gener del 2018

Montserrat Roig al BORN

                                                           Foto: J.M.Cortina

El BORN Centre cultural ofereix l’exposició “MONTSERRAT ROIG 1977. Memòria i Utopia” en la que es presenten algunes de les facetes més destacades de la periodista i escriptora, una de les autores més destacades de la seva generació, que va morir molt prematurament als quaranta cinc anys.

La base de l’exposició són les fotografies de Pilar Aymerich, amiga i companya de feina de l’escriptora amb la que va col·laborar en diferents projectes.
Hi podem veure 49 magnífics retrats que Aymerich va fer als personatges entrevistats per Roig pel programa de Televisió Espanyola Personatges. Podreu veure i recordar tot un seguit d’intel·lectuals, artistes i polítics que varen configurar la segona meitat del segle XX a casa nostra i que ens porten incomptables records vitals.
Paral·lelament s’ofereixen vídeos amb el resum d’algunes de les entrevistes més emblemàtiques que Roig va fer pel programa PERSONATGES que va emetre TVE els anys.
També es pot veure una col·lecció de 15 retrats en gran format de Montserrat Roig que Aymerich, la seva fotògraf de capçalera, li va fer entre els anys 1970 1990.

Hi ha també una mostra dels llibres publicats per l’autora, exemplars de revistes, cartes i altres documents biogràfics i estan previstes pels propers mesos una sèrie de conferències i taules rodones molt interessants.