dijous, 9 de novembre del 2017

Pau, la força d'un silenci


Vaig veure la pel·lícula de TV3 “Pau, la força d’un silenci” sobre alguns aspectes de la vida de Pau Casals. Recomano al que no la varen veure que ho facin a través de TV3 a la carta.
Em va semblar un producte televisiu de molt alta qualitat que ens fa conèixer la categoria humana i l’alçada moral del mestre Casals. En aquell anys era un music de reconegut prestigi mundial que després de la guerra civil es va instal·lar a Prada de Conflent on va viure molt humilment i va ajudar als refugiats als camps de refugiats del sud de França. A més, malgrat la insistència perquè ho fes, va mantenir una obstinada i digna negativa a seguir actuant en públic mentre es mantingués la dictadura franquista.

Em va agradar tot, començant pel guió que es concentra en els anys de la seva estada a Prada. La direcció de Manuel Huerga, la fotografia i l’ambientació són magnífiques i extraordinària la interpretació de Joan Pera en el paper de Casals. També estan molt bé Carme Sansa en el paper de la dona de Casals, Nao Albet en el del deixeble, i Marc Cartes en el del violinista Schneider.

Per veure la pel·lícula des de l’ordinador clickeu el següent enllaç. Si disposeu d’una televisió que permeti la connexió amb internet cerqueu a la pàgina de TV3 allí la trobareu a la Secció de Pel·lícules a la carta.