divendres, 20 d’octubre del 2017

"Prime Time" a la Sala Muntaner

S’ha estrenat a la Sala Muntaner l’obra Prime Time de la que ja varem parlar arran de la seva presentació ara fa una mesos. Avui ho tornem a fer per recomanar-la novament als nostres lectors.

Els demògrafs ens interessem, entre d'altres coses, per l'allargament de l'esperança de vida i les seves implicacions. Com que vivim més, l'estructura de la població envelleix, i com que vivim més, la significació de les edats canvia. A partir de quina edat s'és vell? A partir de quina edat és deixa de ser jove? Som vells més anys o bé els temps de vida guanyat es reparteix al llarg de totes les edats? Cal endarrerir l'edat de jubilació? En aquest context sorgeixen conceptes com el de l'envelliment actiu, impulsat per l'OMS i la Comissió Europea, que reivindica la vellesa com una etapa viscuda amb bona salut i en plenes facultats, molt allunyada de l'associació tradicional amb dependència o decadència.

Encara que no ho sembli, avui també parlem de teatre, però aquesta introducció era necessària per presentar un espectacle que precisament aborda aquestes qüestions a través de la història de ficció d'una cèlebre actriu televisiva que s'enfronta al moment de la seva retirada de la pantalla després de 40 anys en antena. El seu personatge a la sèrie que protagonitza ha envellit i els productors televisius volen rejovenir l'audiència: explosiva combinació! La valenta reacció de la protagonista i el seu caràcter carismàtic ens plantejaran preguntes oportunes, a la vegada que ens faran riure i passar una bona estona.

"Prime time" és un espectacle de la productora lleidatana  Nurosferaescrit per Núria Casado i interpretat per ella mateixa, Dafnis Balduz i Imma Colomer. Estarà en cartell del 18 d’Octubre al 13 de Novembre a la Sala Muntaner que sempre ens ofereix espectacles en petit format però de gran interès.

Núria Casado i Imma Colomer             Foto J.M. Cortina



2 comentaris:

Imma ha dit...

Moltes gràcies per l'encertat comentari i agrair-vos la vostra reconfortant presència. En aquests moments tan de Prime time al carrer s'agraeix poder desconectar ni que sigui una hora i 10 en sentir que, a la vida cotidiana, segueixen passant coses que també ens importen molt.

Hermínia ha dit...

Afegiré que també és molt interessant el tema de la discriminació per edat, n'hauríem de dir edadisme, però de moment la paraula encara ens resulta una mica estranya, al CED hem incorporat aquest concepte al nostre Pla d'Igualtat.
Per cert, Imma, estàs fantàstica.