dimecres, 18 d’octubre del 2017

Lasal del Varador

Aquest any encara no us havia recomanat cap restaurant prop de la sorra i del mar, ja sabeu que acostumo a fer-ho fora de la temporada d’estiu, a la primavera, o com ara, a la tardor, lluny del pic de la calor, però tant o més agradable gràcies a la benevolència del clima mediterrani.

De nou al Maresme, avui he triat un clàssic de la zona: Lasal del Varador. El xiringuito* Lasal es va fer famós a mitjans del noranta perquè fou un dels primers locals  en popularitzar la música electrònica amb bons DJs, quan el Sonar era una quimera. Va tenir tant d’èxit, que els seus propietaris, en Joan Gómez i en Ricard Jornet, el van traslladar a Arenys de Mar, a la platja del Cavaió, més apartada i tranquil.la. La seva cocteleria també va adquirir renom perquè en Raúl Rexach formava els seus barmans i, fins i tot, va dissenyar el còctel Lasal.

El 2007 va obrir a Mataró el Lasal del Varador, al passeig, prop de l’estació, en un espai que permet obrir estiu i hivern, tot triant una perspectiva totalment ecològica, tant pel què fa a la construcció del local com a l’oferta culinària. La banda tancada, amb parets de vidre, és petita; la terrassa - en canvi - és més gran, el local sol estar ple de gom a gom, però tot i així l’atenció i l’elaboració dels plats (des de les tapes marineres fins als arrossos) és molt bona. Recomano especialment el pop a la brasa, tendre, ben matat; els arrossos, gustosos, al punt; el coulant de xocolata, fet al moment, immens, per compartir. Tot regat amb una bona selecció de vins i unes boniques vistes del blau del mar.

 *Fa poc que vaig llegir que la paraula Xiringuito fou importada de Cuba, segons explica l’escriptor César González Ruano, feia referència a quelcom petit, escàs i s’utilitzava per demanar un cafè curt o bé un glopet de rom. Prenent la part pel tot, el xiringuito va acabar arribant aquí en forma de petit establiment a peu de platja, que obria a l’estiu. Sembla ser que el primer va obrir a Sitges, precisament amb aquest nom: “El Chiringuito”.

  Passeig Marítim, 190
 08301 Mataró


3 comentaris:

Unknown ha dit...

El conec. Bon menjar, servei excel·lent i molt sostenible. Molt recomanable.

Anònim ha dit...

Hola Hermínia. LT'escric per dir-te que a casa som assidus seguidors de la teva secció i et volem felicitar per l'acurada selecció de recomanacions. La darrera, que ja em provat un parell de vegades, és el Santa Gula a la plaça Narcís Oller.
A l'agenda del móbil sempre hi faig constar "rec. x hermínia" i així el cercador et troba ràpid. Moltes gràcies.
6Q

Anònim ha dit...

Josep Mª, assegura't que Hermínia pot llegir aquest comentari. El dia del post 2.000 va dir que no podia llegir els de tercers. Gràcies
6Q