dimarts, 31 d’octubre del 2017

La Setmana de la Ciència


Del 10 al 19 de novembre se celebra la Setmana de la Ciència 2017, que organitza la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, amb la col·laboració d'un important nombre d'institucions, com universitats, museus i d'altres entitats de tot el país.
La setmana de la ciència constitueix una oportunitat única per acostar-se al món de la ciència d'una manera amena, entenedora i engrescadora.

En el moment de redactar aquesta entrada hi ha disponibles més de 140 activitats - segur que el nombre final serà superior - a les que us podeu apuntar de forma gratuïta, que us permetran passar una estona apassionant al voltant dels àmbits de la ciència que més us interessin.
Així, teniu més de 33 jornades de portes obertes o visites guiades, a institucions tant variades com el museu del ciment de Castellà de n'Hug, el museu de la pesca de Palamós, l'observatori Fabra de Barcelona o els jardins botànics de Blanes o de Barcelona.
Si us interessen les noves tecnologies, teniu l'oportunitat de visitar els supercomputadors del CSUC, a Barcelona o saber de l'estat de la Intel·ligència Artificial o els nanodispositius al CSIC al Campus de la Universitat Autònoma.

Si voleu una barreja de ciència amb activitats lúdiques podeu triar, entre d'altres, la jornada lúdico - matemàtica que organitza Pessics de Ciència, a L'Hospitalet, el joc d'enigmes que presenta el museu del gas, a Sabadell, l'activitat "La màgia a la ciència" que presenta el museu arxiu Tomàs Balvey, a Cardedeu o el "Clowntífics : La ciència més pallassa", que ofereix el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica, a Terrassa.
Teniu també exposicions de fotografia científica força interessants:  "Cinc mirades fotogràfiques de les mines de sal a Cardona", al museu d' Arenys de Mar, o "Mart a prop" a la biblioteca Ca l'Oliveres, a Lliçà d'Amunt.

Hi ha molta, molta més oferta i força variada. Durant 10 dies, per tot el país, hi ha activitats per a tots els gustos i totes les edats. Exploreu la web de la Setmana de la Ciència, trieu les vostres activitats i reserveu-les. Mai la ciència havia estat tant a prop i de forma tant variada i divertida.