dimecres, 13 de setembre del 2017

Santa Gula

Per començar el curs, de nou us presento un petit gran restaurant, el Santa Gula, a Gràcia, a la plaça Narcís Oller, una de les més petites del barri i per això ben acollidora, amb remor d’aigua inclosa. Aquí, el 2011, el xef Martin Marchese (ex Speakeasy), en Xavier Grau (de l’empresa “Xarcuteries Grau” de Sant Cugat) i en Naxo Núñez (comunicació), van obrir aquest Bistrot de cuina honesta (segons les seves paraules). De primer tancaven els caps de setmana i tenien obert tot el dia, ara obren també els festius, però tanquen fora de les hores dels àpats.

El què ens ofereixen és una carta curta, de les que a mi m’agraden, que va canviant una part dels plats cada quinze dies perquè gaudim dels productes de temporada. Hi mantenen els preferits de la clientela: els raviolis de bolets i gambes amb suquet de parmesà, el garrí de Segòvia amb mango caramel·litzat, la papillote de vieires, curry verd, verduretes, coco i keffir de llima o l’arròs negre del Delta de l’Ebre amb sepionetes i all i oli de braves. Són racions no gaire grans però molt saboroses i ben executades, a un preu mitjà de 12 euros. Al xef li agrada incorporar productes exòtics i també fa ceviche peruà, amanida thai o pincanha de Black Angus, amb el seu toc personal.

Guardeu un raconet per les postres, que són delicioses, aquí una petita mostra: crumble de poma i gingebre amb gelat de vainilla o babá de rom amb mascarpone i llima, també tenen un bon assortiment de formatges de la xarcuteria de la família Grau. Finalment us diré que els vins són una mica cars (darrerament els restaurants tornen a pujar els preus del vi, sembla que vulguin que ens passem a la cervesa), però, en canvi, la coca de pa amb tomàquet i el cafè ristretto, eren d’allò més bo i a preu raonable.

Plaza Narcís Oller 3,
08006 Barcelona.
T 93 185 76 49


2 comentaris:

José Luis ha dit...

Amic, Josep Maria,

Llegeixo al teu bloc l’article que dediques al restaurant Santa Gula, i no puc estar-me de fer-hi un comentari ja que comparteixo amb tu les bones sensacions que et va produir.

De fet només hi he estat un cop, el dia del meu sant d’aquest any. Jo de solter vivia a la Plaça Gal·la Placidia, i donat que sovint encara passejo per la zona, un dia baixant a peu pel carrer Neptú el vaig descobrir.

Com a tu, m’agraden els restaurants petits i de carta reduïda que sembla més autèntica. Atès que la memòria ja comença a fer estralls, no recordo l’àpat complert que vaig fer: de primer un foie que estava de mort i per postres el babà de rom que esmentes al teu comentari, boníssim, i la dona va menjar un filet de bou que em va dir era excel·lent.

Així doncs, pels teus nombrosos i ben informats seguidors, ratifico les bones virtuts de l’establiment on espero tornar-hi ben aviat.

Salutacions

Hermínia ha dit...

Me n'alegro molt que comoarteixis amb mi aquesta bona opinió del lloc. Jo també hi vull tornar ben aviat.