dimarts, 5 de setembre del 2017

Picasso a Perpinyà


El dia que us acosteu a Perpinyà no deixeu de visitar el Museu d’Art Hyacinthe Rigaud que s’ha inaugurat fa pocs mesos. Està ubicat al centre de la ciutat en un palauet que pertanyia a la família noble Lazerme L’immoble va ser adquirit per la Vila de Perpinyà el 1979 i darrerament s’hi han fet unes importantíssimes obres de rehabilitació. Que han sigut inaugurades el passat mes de juny.

El fons permanent del Museu té els seus orígens a mitjans del segle XIX quan es varen començar a adquirir diverses pintures del reconegut retratista de cort, Hyacinthe Rigaud que era fill de Perpinyà. A més de bona part de l'obra d’aquest pintor, el museu compta amb nombroses obres dels primitius medievals catalans, obres clàssiques i romàntiques (Il Tintoretto, Ingres, Arístides Maillol...)

A més d’aquests fons permanents enguany i fins el 5 de novembre es presenta una exposició temporal: “PICASSO PERPIGNAN Le cercle intime 1953-1955 “. En aquests anys, i en uns moments de crisi personal deguda a la separació de la seva dona Françoise i la nova relació amb Jacqueline, Picasso i el seu entorn més íntim passen llargues temporades a Perpinyà convidats per la família Lazerme, en el palauet que ara és la seu del Museu. Concebuda com una galeria de retrats, l’exposició presenta imatges, pintures i fotografies, dels íntims del pintor tot proposat a través d’una abundant documentació, una crònica de les estades perpinyaneses de Picasso. Un material, presentat amb molta cura per la sempre solvent museística francesa, que permet, una vegada més constatar la genialitat de Picasso.

Tot plegat, exposició permanent i temporal, mereix una visita a Perpinyà, que es pot combinar amb el gran Festival de fotoperiodisme VISA pour l’image que es celebra la primera quinzena de setembre.