dijous, 22 de juny del 2017

Duane Michals a la Fundació Mapfre

                                                   Chance Meeting 1970

La Fundació Mapfre presenta fins el 10 de Setembre una exposició de fotografia molt interessant. Es tracta de l’obra de l’americà Duane Michals, un fotògraf amb una acusada personalitat que l’ha portat cap a camins molt innovadors. El seu treball s’endinsa en el terreny de la fotografia creativa i proposa formules fotogràfiques molt imaginatives que s’allunyen dels formats tradicionals.

Els plantejaments més singulars són dos. El primer el de les sèries de fotografies on presenta un seguit de variacions sobre un mateix tema que li permet  aconseguir una mena de recorregut cinematogràfic a la narració.
El segon les fotografies en les còpies positivades inclou uns textos escrits a ma on exposa les seves consideracions. Així  aconsegueix complementar allò que potser no es capta amb la simple imatge però que ell necessita explicar a l’espectador. És dons un peu o una capçalera de foto de gran magnitud.
Hi ha moltes altres novetats estilístiques que sorprenen per la seva originalitat. Una exposició que sens dubte agradarà als aficionats a la fotografia.