dimarts, 16 de maig del 2017

En horari europeu: La esquina (i una mica més, ben a prop).

Per aquells que dineu d’hora i sopeu cap a les 7 de la tarda, hi ha dos restaurants al bell mig de Barcelona, al costat de la plaça de Catalunya, on tenen horari ininterromput i hi podeu esmorzar, dinar o sopar mentre fullegeu un llibre, llegiu el diari, treballeu amb el vostre ordinador o la tauleta. Es tracta del restaurant La esquina, inaugurat el 2015, amb un menú de migdia de 16 euros, beguda, postres i cafè inclosos, i el petit restaurant, o potser n’hauríem de dir bar, que va obrir fa uns mesos la llibreria Altaïr.

En el primer cas, a més del menú “healthy”, com l’anomena el seu xef britànic, Alan Stewart, hi trobareu tots els ingredients per un magnífic brunch o per un agraït berenar-sopar: diuen que fan uns dels millors ous benedict i royal de Barcelona; ah i tenen també una de les més bones màquines de cafè del mercat: la Marzocco.

En el segon, a més de tres llibres de la botiga que podeu fullejar a la taula, us oferiran quatre o cinc entrepans molt originals (fins i tot amb cua de bou), tres o quatre amanides (taboulé, grega...), algunes empanades argentines i uns quants pastissos casolans, a qualsevol hora del dia.

En tots dos casos hi trobareu un ambient molt acollidor i una cuina senzilla però honesta i de qualitat. És clar que La Esquina, és més restaurant i per tant l’oferta és més completa, més pensada (els seus són uns menús equilibrats segons les estrictes normes de la dietètica) i més elaborada, amb productes de temporada. En definitiva, que no cal que fugiu del centre mega-turístic per menjar bé i saludable.

Atenció, als horaris La esquina té obert de dilluns a diumenge de 9 a 19 hores. La llibreria Altaïr, en horari comercial de dilluns a dissabte, de 10 a 20:30, però el servei de cuina acaba a les 19 hores.


La Esquina
c/ Bergara, 2
937 68 72 42

Llibreria Altair
Gran Via, 616
933 42 71 71