dimecres, 8 de febrer del 2017

Ginger bar

El Ginger no és un restaurant, sinó una cocteleria, però jo sempre hi he anat a sopar; bé, potser caldria dir a “picar alguna cosa” amb un bon vi i una excel·lent música. Hi serveixen una desena de platillos freds i tres o quatre plats del dia, calents. Dit això podria semblar que la cuina està poc cuidada, ja que no n’és l’oferta principal, però  aniríeu errats. La propietària, la Janet Gormally, una anglesa que va passar per bones cuines de Londres abans d’obrir “El Salón”, un restaurant prop de correus, que va traspassar el 2005 després de deu anys de bon fer, cuida molt la proposta culinària. És al restaurant on va conèixer en Pep Buxens, i amb ell com a soci, va obrir el 2002, el Gínger, on és en Pep qui te cura de la part líquida i auditiva del negoci amb molt d’encert també.

Jo sempre demano el tàrtar de tonyina, un dels millors que he provat i, segons amb qui comparteixi taula, hi afegeixo la brandada de bacallà amb tomàquet dolç o un dels calents estrella: el pastisset de foie fresc a la planxa i poma. Tots els plats calents del dia solen ser un encert per completar l’àpat, depenent de la gana. Per acabar, podeu provar un dels seus còctels, també en tenen sense alcohol, el millor: el Ginger mojito, amb molt gust de gingebre. Hi podeu afegir unes catànies (cal demanar-les perquè no són a la carta).

El local té dues entrades, en prefereixo la del carrer Lledó, amb un espai acollidor de 2 o 3 taules i finestra al carrer, però també s’entra per la Palma de Sant Just, on podeu pujar a un altell amb tres o quatre taules més o baixar a una petita sala intermèdia, més apropiada per prendre una copa. La decoració és molt anys seixanta, i el cert és que la darrera vegada vaig observar que alguna de les butaques sembla que no s’hagi canviat des de llavors, però la llum tènue de cocteleria i la música sempre encertada creen un caliu, que, sobretot ara l’hivern, s’agreix especialment.


 Obert de dimarts a dissabte de 19:30 a 3:00
C/Palma de Sant Just, 1 C/ Lledó, 2
08002 Barcelona
Tel. 933105309