divendres, 19 de setembre del 2014

La Colometa a la Plaza Santa Ana


El dia de la Mercè s’estrena a Madrid una versió teatral de la Plaça del Diamant de la Mercè Rodoreda. L’obra s’havia presentat a Barcelona l’any 2007 en versió de Benet i Jornet. Ara, al Teatro Español de la Plaza Santa Ana, hi trobem una nova i atrevida proposta de Joan Ollé: en castellà i en forma de monòleg interpretat per la Lolita Flores. Sí, la Lolita Flores.

A primer cop d’ull, la tria d’aquesta artista per encarnar la famosa Colometa sembla sorprenent, però potser és més apropiada del que sembla. D’entrada, una desperta seguidora d’aquest bloc ja li ha trobat una connexió biogràfica evident amb Gràcia (com bé sabeu Lolita és filla del rumbero gracienc “El Pescailla”). D’altra banda, el repartiment encaixa amb la decisió del director de presentar una Colometa madura, la que coneixem al final del llibre. Aprofitant la narració en primera persona de la novel·la, l’espectacle dóna a l’actriu l’oportunitat i el gran repte d’explicar-nos a capela i retrospectivament tota la història del personatge.

No és la primera vegada que Joan Ollé treballa a Madrid, l’any passat ja va presentar al mateix Teatro Español una obra Vargas Llosa. El seu darrer espectacle a Barcelona va ser “Doña Rosita la Soltera”, al TNC. Feliç seqüència aquesta de muntar Lorca al Nacional de Catalunya i Rodoreda a l’Español de Madrid... En tot cas, ens cal confiar que l’espectacle viatjarà després cap a Barcelona perquè aquí també puguem gaudir-ne.


1 comentari:

carme ha dit...

Crec que l'aposta és molt interessant. Confiem en veure-la a Barcelona! Gràcies, Clara!