divendres, 6 de juny del 2014

L'Onada

El grup de teatre de l'Escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat, integrat per alumnes d'ESO i Batxillerat, va estrenar ahir el muntatge "L'Onada". Es tracta d'una adaptació lliure de l'obra d'Ignacio García-May, que justament es va presentar al Teatre Lliure la temporada passada. 

El Centre Parroquial estava ple a vessar i l'estrena va ser tot un èxit. I no només perquè el públic fos especialment incondicional. És que l'espectacle va ser de gran qualitat. Amb un treball excepcional dels joves actors amateurs (tant els protagonistes com els secundaris), amb un gran encert en l'ús dels recursos escènics (música, coreografia i fins i tot projeccions en vídeo), i sobretot amb una gran dosi d'entusiasme, ens van commoure representant una història real que va tenir lloc a Califòrnia als anys 70s del segle passat. Amb l'objectiu de fer-los entendre la naturalesa i els orígens del totalitarisme, el professor Ron Jones va manipular als seus alumnes adolescents, imposant normes, valors i objectius col·lectius, fins a convertir-los en un grup fanàtic descontrolat. L'experiment va anar més enllà del que havia pogut preveure. 

Els alumnes de la Mestral també han fet un experiment, en certa manera. La professora de teatre els ha proposat interpretar estudiants com ells mateixos que es van prestar a un joc atractiu però perillós a la classe d'història. Els actors han cedit els seus noms propis als personatges, forçant així, encara més, la identificació. La combinació de la distància necessària que introdueix el teatre i aquesta identificació deu haver ajudat els alumnes a entendre les dinàmiques de grup i el poder dels lideratges. Estic convençuda que ha estat una gran experiència. Enhorabona a tots i en especial a la jove i prometedora actriu Cloe Cortina!


4 comentaris:

Josep M.Cortina ha dit...

LLàstima, em vaig perdre l'estrena. Espero que després de l'èxit la representin alguna altra vegada.

victoria campillo ha dit...

molt bona crítica!

carme ha dit...

Jo hi era....i comparteixo les opinions tan interessants de la Clara. Bona escola la que fomenta aquest tipus d'activitats (que han suposat un treball de tot un any!!!) reflexió, reflexió i reflexió; això és el que necessiten els joves (i també els grans, és clar)...

cloe* ha dit...

me n'alegro molt que us agradés!

una abraçada a tots