divendres, 23 de maig del 2014

El Teatre Akadèmia


El Teatre Akadèmia - sobre el qual ja es va publicar un post el novembre del 2012 - és un projecte iniciat el 2007 amb el suport i finançament de l’Elsa Peretti, la famosa dissenyadora de joies de Tiffany, que els darrers anys ha patrocinat molt interessants iniciatives culturals a casa nostra. Està situat als baixos de l’avinguda Diagonal núm. 467, que eren originàriament la cotxera de la casa. L’edifici, construït els anys 30, s’havia anat adaptant a les necessitats de cada moment, fins que el garatge, petit per a una casa amb sis plantes, ja no podia allotjar els cotxes de tots els veïns. L’ indret, la bona ubicació i les característiques de l’espai van fer pensar a la propietat que podria ser un bon lloc per dedicar-lo a un ús ben diferent: un teatre.
Així va néixer l’Akadèmia, un centre teatral especialitzat en obres de petit format, o si voleu de petit pressupost, la qual cosa no vol dir que siguin de menor importància que les obres de gran format. Un bon aprofitament de l’espaï, un minimalisme decoratiu ben utilitzat, una intel·ligent posada en escena i sobre tot un recull d’intèrprets excel·lents fan que les seves produccions no tinguin res a envejar respecte a d’altres espectacles amb més recursos. El centre està dirigit per Mercè Managuerra i és un projecte obert, de manera que cada any s’obre un període per sol·licitar la residència a aquelles companyies, creadors o poetes que necessitin acompanyament i suport.
Darrerament hi hem vist un parell d’espectacles excel·lents, una òpera de Leonard Bernstein, “Trouble in Tahiti” en que el compositor americà combina música popular i melodrama per mostrar el desencant d’una generació sobre la dificultat de les relacions de parella. I un recital poètic“No pot l’oblit regnar sobre aquests mots” a partir dels sonets de William Shakespeare, que utilitza les diverses varietats dialectals del català i s’estructura en petits monòlegs que permeten la interrelació dels actors amb el món poètic del bard anglès.

Cal estar ben atents a la programació d’aquest teatre, ple de troballes interessants.
Victor Fabregat

1 comentari:

Clara ha dit...

Fa il·lusió saber que l'Akademia segueix en bona forma!