divendres, 1 de març del 2013

Nominacions




Ja sé que estem tots una mica saturats de gales i premiats. Primer els Gaudí, després els Goya i per acabar els Òscar. Però jo us vull parlar d’una nova llista de nominacions: les dels Premis Max que s’acaben d'anunciar i que es lliuraran el proper 13 de maig.  De manera que deixem el cinema i passem al teatre, i tornem per un dia a l’escena madrilenya, de la que no fa tan temps que m’he allunyat i en la que s’han presentat la immensa majoria des espectacles nominats. De fet, com ja vam explicar en un post anterior, aquests premis tendeixen a deixar fora de la seva valoració espectacles estrenats fora de Madrid i aquest any no és cap excepció. Llàstima que així es deixin perdre coses tan fantàstiques com "Incendis"!

L’any passat l’espectacle guanyador va ser “Veraneantes”, de Miguel del Arco. Aquest any el mateix del Arco torna a acumular nominacions per dos dels seus últims espectacles: “De ratones y hombres” i “Juicio a una zorra”. Però jo aposto per un altre dels espectacles que també destaquen i que en el seu moment us havíem recomanat des d’aquest blog: “En la luna”, d’Alfredo Sanzol.

Ja vam dir que Sanzol i del Arco són dos dels valors en alça entre els dramaturgs i realitzadors espanyols. Tots dos han estrenat també a Barcelona en els darrers mesos: Sanzol va presentar “Aventura” amb les de T de teatre, i del Arco va fer venir la Carmen Machi a defensar el “Juicio a una zorra”.

Per últim, és de destacar la nominació de tres autors catalans pels seus textos, el Guillem Clua (en castellà), la Carol López i el Pau Miró. Si voleu xafardejar, trobareu la llista complerta aquí:


Clara

4 comentaris:

Pau ha dit...

I com interpretes l'absència de nominacions importants catalanes, a part d'aquestes tres que cites?

Són uns premis madrilenys? Abans no era així.

No vull venir a dir res, eh.

Pau

Clara ha dit...

Quan no era aixi?

Josep M.Cortina ha dit...

He consultat la web dels premis Max i observo amb perplexitat que es tracta d’uns premis de les Arts escèniques creats el 1999 per la Sociedad General de Autores y Editores, entitat d’àmbit estatal amb l’objectiu de premiar i reconèixer la tasca dels professionals i la qualitat de les produccions més destacades de l’any.
Resulta sorprenent i indignant en quest sentit que no es faci menció en els premis d’enguany de produccions catalanes tant destacades com “Incendis” o “Cyrano”. No compta el que no es fa Madrid? Sense paraules.

carme ha dit...

Recordes "de ratones y hombres"....?
Quin greu el mal rato que et vaig fer passar. I no obstant la recordo bé!. Petons!!!!